Общинското транспортно дружество „Екобус“ отново има лиценз за превозвач. Това заяви зам.-кметът по транспорт Савина Петкова.

„Лицензът е десетгодишен до 2034 г. и днес беше връчен на управителя на дружеството Илко Търпов“, уточни Петкова.

Пловдив ще търси близо 40 милиона лева за закупуването на електробуси и депо за тях

Както Дарик вече ви съобщи, намеренията са „Екобус“ първоначално да обслужва две линии – 103 и 104, които да покриват колкото се може повече училища в Пловдив. Определен е и теренът, където ще се зареждат електробусите - това са 18 дка в район „Тракия“. Депото трябва да разполага и със соларни панели за пестене на електроенергия.

Предишната кметска управа на града беше обявила, че Пловдив ще търси близо 40 милиона лева от европейски програми за закупуване на превозните средства и реализация на идеята. Единият от критериите за избор на автобусите беше те да са дълги поне 12 метра, с три врати и да са оборудвани с всичко необходимо за хора с увреждания. Местата, с които ще трябва да разполагат, общо са около 100.

Последните новини, свързани с градския транспорт на Пловдив, очаквайте в петъчната обзорна програма на Дарик в интервюто на Искра Койчева със Савина Петкова.