На днешния 15 септември 2023 г. главният редактор на „Стършел“ предлага нов туристически маршрут за всички ученици, студенти и туристи, който „заслужено“ може да замени обиколката на 100-те национални обекта в България. Вместо златна значка, преминалите тура ще получат 100 „златни“ патрона.

Месец след последното поръчково убийство – това на Алексей Петров - няма нито заподозрени, нито задържани. Не се знае нито кой е поръчителят, нито кой е извършителят. Едва ли някой очаква други новини от разследването, тъй като през последните 30-ет години няма нито едно разкрито знаково убийство. Ето защо, в този епизод на аудиосериала, ви предлагаме почетна  обиколка на 100-те национални атентата на прехода.

През септември т.г. се навършват точно 30 години от първото показно убийство на шампиона по борба и представител на ВИС-1 Стефан Мирославов – Крушата, станало през 1993г. По повод юбилея известният сатирик и писател Михаил Вешим подготви единствен по рода си туристически маршрут, специално за слушателите на Дарик.

Най-много обекти за посещение от новия тур има в столицата. Записалите се ще могат да се насладят на забележителностите по  бул. „България“, ще се включат в пешеходна разходка по „Витошка“ и по пътя към хижа „Алеко“, ще разгледат красивите сгради в  „Лозенец“, ще похапнат в р-т „Мираж“ и известна сладоледена къща. Екскурзоводите, повечето от които в близки отношения със застреляните, ще запознаят отблизо младите хора и туристите с гледките и историческите места, свързани с последните секунди от живота на Васил Илиев  (ВИС-2), Филип Найденов – Фатик, Илия Павлов (Мултигруп), Милчо Бонев - Бай Миле, Дмитрий Минев – Димата Руснака, банкера Емил Кюлев, Антон Милтенов – Клюна, Иван Тодоров – Доктора и разбира се, на Алексей Петров.

При посещението на всеки обект учениците и туристите ще получават като сувенири, толкова куршуми, колкото са ползвани по време на съответното знаково убийство.

Обиколката из страната ще включва и екскурзия (с нощувка и закуска) в луксозен хотел на „Слънчев бряг“ и посещение на увеселителен комплекс, където показно (пред 30 свидетели) бе убит и Георги Илиев.

Новият туристически пакет предлага и пътувания извън страната - както в Европа (Амстердам), така и до екзотични дестинации като остров Аруба и Кейп Таун (ЮАР), където прекараха последните дни от живота си Костадин Димитров - Косьо Самоковеца, Поли Пантев и Красимир Каменов - Къро.

При събрани 50 патрона, участниците в прехода, ще могат да се ръкуват лично с Бойко Борисов, а тези които успеят да прибавят в колекцията си 75 – ще имат право да се запишат без конкурсен изпит в катедрата по „Политически науки и национална сигурност“ в Пловдивския университет. За собствениците на 100 патрона е гарантирана престижна работа в ДАНС и Прокуратурата.

Автор: Михаил Вешим

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров