Внезапната и трагична смърт на Матю Пери на 28 октомври хвърли нова светлина върху пристрастяването и подкрепата за тези, които се борят с подобни изтощителни ситуации, съобщи Hello Magazine.

Оттогава семейството и приятелите му се обединиха, за да обявят фондация "Матю Пери", която да оказва помощ на оцелелите от пристрастяване и да повишава осведомеността, а една от любимите му звезди също излиза напред, за да покаже подкрепата си.

Във вторник Дженифър Анистън се включи в Instagram Stories, за да покаже подкрепата си за фондацията "Матю Пери" и работата на семейството му за запазване на наследството му.

С линк, насърчаващ феновете да дарят средства, тя написа: "Моля, присъединете се към мен и семейството на Мати и подкрепете неговата фондация, която работи в помощ на хората, страдащи от пристрастяване."

Тя добави мило: "Той щеше да е благодарен за любовта" и заключи с емотиконка на сърце.

Фондацията е създадена по-малко от седмица след смъртта на Матю от семейството му, а нейната мисия гласи: "Фондация "Матю Пери" е реализация на трайния ангажимент на Матю да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването.

"Тя ще почете неговото наследство, ще се ръководи от собствените му думи и преживявания и ще бъде водена от страстта му да промени живота на възможно най-много хора."

Наскоро те споделиха ново изявление с People, в което се казва, че планира да "идентифицира пристрастяването като болест, да се справи с комплекса от стигми, който пречи на хората да търсят и да имат достъп до грижи, и яростно да се застъпва за по-добро и по-справедливо лечение".

Фондацията служи като израз на почит към работата на самия Матю в тази област, който в миналото се е борил със злоупотребата с наркотици. "За нас като семейство е важно да почетем наследството на Матю.

"Потенциалът на фондация "Матю Пери" да помогне на страдащите от това заболяване е нещо, което с гордост представяме на света."

В средата на ноември Дженифър се присъедини към колегите си от "Приятели" и сподели лична почит към покойния актьор и комик със сърцераздирателно послание, което включваше и част от разменените им текстови съобщения.

Тя написа: "Трябваше да се сбогувам с нашия Мати, но това беше безумна вълна от емоции, която никога не съм изпитвала преди."

"Всички ние преживяваме загуба в някакъв момент от живота си. Загуба на живот или загуба на любов. Възможността наистина да СЕДИТЕ в тази скръб ви позволява да усетите моментите на радост и благодарност, че сте обичали някого толкова дълбоко. А ние го обичахме дълбоко. Той беше такава част от нашето ДНК. Винаги сме били шестимата."

Дженифър заключи: "Мати, обичам те толкова много и знам, че сега си напълно спокоен и нямаш никаква болка. Говоря си с теб всеки ден... понякога почти те чувам да казваш "можеш ли да стане по - лудо?". Почивай, братче. Винаги си ми подобрявал деня..."

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм