По време на 10-те сезона на "Приятели" са излъчени 236 епизода, а Матю Пери казва, че най-много се е забавлявал, по ирония на съдбата, в епизода, в който характерният му словесен хумор е бил най-слабо изразен, съобщи People.

По време на епизода от сезон 1 "The One with the Blackout" героят на Пери Чандлър Бинг се заклещва в преддверието на банкомат с модела на Victoria's Secret Джил Гудакр по време на прекъсване на електрозахранването в целия град.

"Интересното в този епизод е, че не говорих много, а предимно бях озвучен", казва Пери пред Entertainment Weekly през 2004 г., когато "Приятели" наближава финала си. "Предварително записахме какво казвам и аз трябваше да реагирам."

Не навреди, че партньорът на Пери на сцената беше Гудакр, призна той в интервюто.  

"Да си го кажем направо: Джил Гудакр е секси, така че не беше толкова трудно", каза той и добави: "Спомням си, че изплюх дъвката си и тя залепна за стената. Това беше моят избор - просто да остана замръзнал от страх и срам. ... Това, което беше страхотно в тази вечер, беше, че успях да гледам и останалите три четвърти от представлението, което беше на тези петима страхотни актьори, които вършеха ансамблова работа, която беше невероятна. Това беше първият път, когато осъзнах: "Боже, това наистина се получава".

Пери получава награда "Еми" за работата си в "Приятели" през 2002 г., а сериалът се превръща в неизменна част от наследството му като актьор.

През 2021 г. той се събра отново с колегите си Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат ЛеБланк и Дейвид Швимер за специален филм на HBO Max, въпреки че през годините актьорите прекарваха време заедно извън екрана, като често се появяваха на премиери и вечери за рождени дни.

54-годишният Пери беше намерен мъртъв в дома си в района на Лос Анджелис на 28 октомври и беше погребан на 3 ноември в мемориалния парк Forest Lawn в Лос Анджелис. Всичките му петима колеги от "Приятели" присъстваха на церемонията.

По-рано същата седмица те нарушиха мълчанието си два дни след смъртта му с общо изявление.

"Всички ние сме толкова съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме нещо повече от колеги от актьорския състав. Ние сме семейство", споделиха те. "Има толкова много неща, които да кажем, но точно сега ще отделим момент, за да скърбим и да преработим тази неизмерима загуба."

Изявлението продължава: "С времето ще кажем повече, когато и както сме в състояние. Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, с приятелите му и с всички, които го обичаха по света."

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм