Средната избирателна активност в област Силистра към 12:30 часа е 33.3%.и се е повишила двойно в сравнение с данните към 10 часа – 14.5/%. Гласували са 32 205 от имащите право на вот над 106 хиляди гласоподаватели в седемте общини на областта.

Най- ниска е избирателната активност в община Силистра - 28.47%, като към този час са гласували 13 133 избиратели. Най-висока е избирателната активност в община Ситово - 40.3%. Там са гласували 1817 от имащите право на глас 4500 души.

От началото на изборния ден общо подадените жалби са 10, като най-голям е техният брой  в община Силистра - 5 бр. Две от тях са за липса на уседналост на един от кандидатите за общински съветници, като едната от жалбите е препратена към ЦИК.

Регистрирани са и още три жалби, две за нарушаване на тайната на вота, като на секционните избирателни комисии е препоръчано да следят за стриктното спазване на тайната на вота, а последната жалба е за агитация от автомобил. И трите жалби са оставени без уважение, тъй като проверките на място не са установили такива нарушения.

В три от общините - Алфатар, Кайнарджа и Ситово, няма регистрирани жалби до момента. Към момента изборният ден в област Силистра протича нормално. Всички секционни избирателни комисии - общо 223 на брой , от които 6 подвижни, работят нормално.