До средата на лятото движението в тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ ще бъде пуснато поне в едната посока. Това коментира пред журналисти регионалният министър Иван Шишков, който инспектира укрепването на свлачището там. По думите му до есента се очаква движението да бъде пуснато и в двете посоки. Шишков обясни, че укрепването ще струва 80 млн. лв.

Вдигат се тол таксите

Свлачището до тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ е от лятото на 2020 г. и сега дейностите по укрепването му започват. Регионалният министър Иван Шишков инспектира дейностите и припомни, че сценарият му за готов тунел, но без път до него, се е сбъднал.

По думите му се очаква в средата на летния сезон движението да бъде пуснато еднопосочно в посока от Гърция към София, а след още няколко месеца и в другата посока. Шишков обърна внимание, че укрепването на свлачището ще струва около 80 млн. лв.

Нови три километра от магистрала „Струма“ са отворени за движение

По искане на прокуратурата се правят проверки за автомагистрала „Хемус“, а след изборите регионалното министерство ще изнесе и обобщени данни от проверките на всички магистрали.

Информация ще бъде дадена и по отношение на парите, които са дадени за честите ремонти на автомагистралите у нас.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм