Нови три километра от магистрала „Струма“ са отворени за движение. От днес може да се преминава по едното платно между село Железница и Симитли. Трафикът в посока София ще се насочва по новата магистрала, а този към „Кулата“ ще минава еднопосочно по досегашното трасе на Е-79. Тунел „Железница“ обаче остава затворен на този етап, въпреки, че е напълно завършен. Причината са двете свлачища от двата края на тунела, които ще бъдат разчистени и укрепени на 2 етапа – до края на годината и до средата на 2023 година. Едва тогава пътят ще бъде отворен изцяло.

11 са офертите за изработването на идеен и технически проект за изграждането на АМ „Гюешево - Дупница“

3 километра от магистрала „Струма“ днес получиха акт 16. Служебният регионален министър Иван Шишков откри участъка между село Железница и Симитли и уточни, че трафикът в посока София вече ще минава по новото трасе, а движението по Е-79 ще е еднопосочно в две ленти в посока „Кулата“.

Откритият участък свършва до тунел „Железница“. Самото съоръжение е завършено, но заради две свлачища ще остане затворено. Укрепителните дейности по по-голямото свлачище трябва да се извършат на два етапа.

МРРБ решава да пусне ли още 6 км от АМ „Струма“

Шишков допълни, че дейностите по второто свлачище ще бъдат по-лесни и ще приключат по-бързо. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм