Два сигнала в прокуратурата срещу предишната администрация е внесло новото ръководство на Община Варна. Единият от тях е входиран днес и е срещу ръководителя на проекта за интегриран градски транспорт Биляна Якова за нанасяне на особено големи щети. Другият сигнал отново е свързан с градския транспорт, заяви зам.-кметът на Варна Диан Иванов.

Договорът на Биляна Якова е бил до 2016 г., когато е отчетен проектът. До края на миналата година тя обаче е продължила да получава заплата от близо 5 000 лева. Освен това са й изплащани и компенсации за извънреден труд, каза още Иванов. Той допълни, че се подготвят и други сигнали до прокуратурата.

Зам.-кметът по финансите Христо Рафаилов отхвърли твърденията на Якова, че пътниците в градския транспорт във Варна се возят гратис заради неработещи валидатори. По думите му приходите от продажба на билети са намалели само с 2 %.

За освободените шестима директори на общински дирекции кметът Благомир Коцев коментира, че им е бил даден шанс, но те не са могли да спазват темпото на новата администрацията. Те са били и една от причините предишното управление да си тръгне, допълни Коцев.