Западногерманският град Дюселдорф затвори района на стария град, където се намира и коледният базар, предаде ДПА, като се позова на съобщение от говорител на местната власт. Не се дават подробности за причината за затварянето.

Германският вестник “Билд“ съобщи, цитирайки полицията, че коледният базар в стария град, както и други базари в Дюселдорф, са били затворени след съобщение за заплаха.

200 лева коледен бонус у нас, в Германия - 2700 евро

Полицията евакуира всички в коледните базари като предпазна мярка след обаждане от анонимен, който заплашил, че камион ще се вреже в коледния базар пред кметството, съобщи в. „Билд“.

Преди седмица полицията в Берлин затвори пътища и засили сигурността около коледния базар на площада „Александерплац“ заради телефонна заплаха.

Вестникът „Берлинер цайтунг“ тогава съобщи, че неизвестен е позвънил на полицията и е казал, че планира да премине с автомобила си през множеството празнуващи.

Задържаха под стража албанец издирван за кражби от Германия

Три часа по-късно полицията съобщи, че няма опасност за сигурността на хората и каза, че проучва съмнения за злоупотреба с линията за спешни обаждания.

Дванадесет души бяха убити през 2016 г., след като мъж с откраднат камион премина през оживен коледен базар в Берлин.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм