От 1 до 3 ноември 2019 година  в град Русе ще се проведе „Дунавски неврологичен форум“. Започнала като регионална среща, днес вече станалата традиция, научната конференция събира лекари - невролози  от цялата страна. Организатори са лекарите от регионалния клон  на “Българско дружество по неврология“ - град  Русе.

Основните теми, с които организаторите ще привлекат интереса на колегите си от страната са: „Мястото на хранителните добавки в неврологичната практика“, “Настояще и бъдеще на терапевтичното поведение при остър исхемичен мозъчен инсулт“, “Нови аспекти в лечението на Множествена склероза“, „Училище по главоболие“ и други значими проблеми от неврологичната наука.

Модератори и лектори са водещите невролози в България: акад. Иван Миланов, акад. Лъчезар Трайков, проф. П. Стаменова, проф. А. Капрелян, проф. Масларов, както и проф. Г. Момеков - председател на Българското научно дружество по фармация.

Конференцията ще се проведе под егидата на Община Русе и сдружение „Българско дружество по неврология“ с подкрепата на Лечебни заведения „Медика“.

Официалното откриване ще се състои на 2.11.2019 /събота/ от 9:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание.