Детско - юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ към Детски комплекс Сливен заминава на турне в Индия, където ще представи фолклорна програма с танци, характерни за региона.

„Поканата е от посланика на България в Делхи и е във връзка с честването на Националния ни празник, който се отбелязва на по-късен етап в посолството“,  съобщи за Дарик Христо Котов – директор на  ЦПЛР-Детски комплекс Сливен.

Изявите ще са в продължение на 4 дни. Заминаването е на 4 април. Групата, с ръководител Виолина Попова, се състои от девет юноши и девойки, на възраст 17-18 години. Те ще останат в индийската столица до 10 март.

„Сливен и ДЮФА “Тракийче“ са получили световно признание, за което говорят поканите от  различни краища на света. Ансамбълът вече е с турнетата по два пъти в годината извън страната ни“, сподели още Котов..

Припомняме, че в края на 2023 година “ Тракийче“   участва в два Международни фестивала в Йонгдонг, Южна Корея. Тогава  група от 17 представители  на  ансамбъла танцуваха заедно с връстниците си от Южна Африка, Киргизстан, Италия и Тайланд.
За пореден път талантливите танцьори представят достойно България и Сливен.

Чуйте аудиото..