Да се отпусне еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 хиляди български семейства. Това предвижда решение на Министерския съвет, което ще бъде взето днес, заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание.

Право на тази помощ ще имат семейства с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през тази година, както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Парламентът обсъжда декларацията на ПП за внасяне на нов бюджет

„Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди четири месеца - да спазваме законите в страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Тогава поисках от вас работа на 100%, умни решения и смисъл за българските граждани. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания. Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на всеки един български гражданин въпреки сложната политическа обстановка“,посочи още Гълъб Донев.

„Служебното правителство е временна власт, познаваме добре Конституцията и сме наясно с този безспорен факт. Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон - властта е временна, дори и най-дългоуправлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте", каза още Донев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм