Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората. Този модел на отношения вече не работи. Политическата арогантност е безполезна. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди да отчете свършеното от кабинета.

Той акцентира върху провеждането на прозрачни избори, констатира спад на инфлацията и престъпността, увеличаване на инвестициите, напредък в изграждането на детска болница и медицинска помощ по въздух. Отчетът бе направен на открито правителствено заседание във основа на целите и приоритетите на служебния кабинет.

Акад. Денков върна на президента изпълнен втория мандат

Когато обявих, че сме готови за втория сезон на политическия сървайвър, не очаквах да се стигне до такава изобретателност в изпитанията, с тези думи служебният премиер Гълъб Донев откри заседанието, като добави, че това е единственият кабинет от 2009 г. насам, който прави отчет на свършеното.

По думите на Донев, сред приоритетите на служебното правителство е било провеждането на честни и свободни избори като наблегна на изградената система за видеонаблюдение и видеозаснемане.

Мъж с расо и кръст се опита да нападне Денков и Петков пред президентството

Сред важните задачи пред служебното правителство той изтъкна и предприемането на мерки за овладяване на цените на основните хранителни продукти.

Координираните усилия започват, макар и бавно, да дават резултат, заяви още служебният премиер.

Акад. Денков след срещата с Радев: В кратки срокове трябва нов бюджет

Сред мерките в защита на най-уязвимите хора той посочи великденската добавка, изплатена на близо 1 млн и 2 хиляди пенсионери. Донев акцентира и върху свършеното в сферата на инвестициите, енергетиката и диверсификация на източниците и маршрутите на природен газ.

Действията за изграждането на национална детска болница и за осигуряването на медицинска помощ по въздух също бяха сред акцентите на Гълъб Донев. Той отчете още намаляване на престъпленията и увеличаване на разкриваемостта им, както и стъпките в посока присъединяването ни към Шенген и Еврозоната.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм