Рок звездата Дон Еъри (Deep Purple) е вече в България. Той пристигна късно снощи от Лондон с китариста Крис Чийлдс. "Нямам търпение да се срещнем с българската публика. Подготвили сме страхотно шоу с много изненади, това ще бъде една разходка из историята на рока", коментира Дон след слизането си от самолета.

Припомняме, че легендарният кийбордист представя у нас специалния си проект DON AIREY ALLSTARS с мега рок хитове, в чието създаване самият той е участвал като музикант. Култови парчета на Rainbow, Whitesnake, Ozzy Osbourne, Deep Purple, Gary Moore са само част от селекцията на Еъри, подготвена за концерта под тепетата.

За днес Дон Еъри е планирал пешеходна обиколка на част от забележителностите на Пловдив. Той ще посети Стария град, Античния театър, римския форум и др. По-късно през деня към него ще се присъединят и останалите членове на групата - барабанистът на Бернхард Велц, Кайтнер Зи Дока - китара и шведът Стефан Бергрен, който има привилегията да изпълни вокалите от подбраните за концерта рок класики.

Концертът DON AIREY ALLSTARS NIGHT е на 9 септември в Летен театър "Бунарджика". Началото е от 20.00 часа.