“Кипър за мен винаги е бил повече от родно място – той е моето сърце, моето начало. Където и да пея по света, нося частица от него в песните си“, споделя тя още в началото на разговора.

Когато става дума за кухнята, певицата не крие своята страст към традиционните ястия:

„Кипърската храна е толкова вкусна и сякаш мирише на уют. Всяко ястие носи топлина и събира семейството на една маса. Никога няма да забравя аромата на пресен хляб и зехтин, на печено халуми и подправките, които изпълват въздуха.“

Освен вкусовете, специално място в сърцето ѝ имат храмовете и манастирите, пръснати из целия остров. „Всеки храм е малка вселена. Когато вляза вътре, усещам едно особено спокойствие. Камбаните, стенописите, тишината – всичко това създава усещане за вечност.“

Но най-голямото ѝ вдъхновение са плажовете на Кипър. „Морето там е различно. То е толкова кристално, че сякаш виждаш душата си в него. А залезите… те не са просто запомнящи, те са спомен, който остава завинаги.“

Наташа разказва и за любимото си усещане – безвремието:

„На Кипър можеш да се изгубиш във времето. Сядаш на едно малко кафене, гледаш морето, пиеш кафе и осъзнаваш, че часовникът няма никакво значение. Това ме е научило да ценя простите моменти, които са най-истински.“

В края на разговора тя признава, че именно тази хармония и баланс отразява и в своята музика:

„Когато пея, искам хората да почувстват същата свобода и същата светлина, които ми дава Кипър. Това е моят начин да предам магията на острова – чрез песните си.“

Чуйте повече в цялото интервю на Наталия пред Невена Георгиева!