Народното събрание ще е домакин на международна среща за представяне на Доклада за финансова защита в Република България на Световната здравна организация (СЗО), съобщиха от пресцентъра на парламента. Срещата е под патронажа на Комисията по здравеопазването и ще се проведе на 19 юли, вторник, от 11:00 ч. в зала „Изток“.

Семинар за лекари: „Комуникация с пациенти по проблемите на имунизациите“

Първият цялостен анализ на финансовата защита в България оценява до каква степен хората в страната изпитват финансови затруднения, когато използват здравни услуги и лекарства. Той обхваща периода между 2005 - 2022 г.

50% ръст на заболелите с Ковид, циркулира и подвариантът на Омикрон, наречен BA.5

Целта на срещата е да се поставят на обсъждане теми, свързани с ролята на публичното финансиране за здравеопазване и застъпничество за увеличаване на разпределянето на бюджетни ресурси за здравеопазване в страната, бъдещата политика за финансиране на здравеопазването за защита на населението от обедняване и нарастващите плащания от джоба, както и политическите инструменти и планове за въвеждане на реформи в здравната система.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм