Почетният председател на ДПС наруши традиционното си мълчание и отправи съболезнования към турския народ. Обръщението той направи през социалните мрежи и в него изразява лична съпричастност към страданието на пострадалите. 

Жертвите на земетресението в Турция и Сирия са вече над 8000

Ето цялото послание на Ахмед Доган:

Скъпи братя и сестри! Трагедията, която ви сполетя, е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания.

Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.

Втори български гражданин е в неизвестност след земетресенията в Турция

Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света, говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. За това признание всички вие имате място и роля. И ние, като представители на Турския свят, се гордеем с това.

Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите.

Земетресението в Турция: Защо е толкова смъртоносно?

Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот, заявява Доган.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм