До края на деня може да стане ясно ще има ли кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. Партията ще проведе 2 ключови срещи - с партия "Има такъв народ" и партия "Величие". Третите разговори ще са с БСП, но от тях положителен резултат е малко вероятен.

Реда на срещите е следният:

  • В 11:00 ч. - "БСП за България"
  • В 13:00 ч. - "Има такъв народ"
  • В 15:00 ч. -  "Величие"

По време на разговорите първата политическа сила в парламента предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

Припомняме, че вчера стана ясно, че от "Възраждане" и ПП-ДБ са отказали поканата за разговори от ГЕРБ, а с ДПС са били открити "сходства".

Деница Сачева от ГЕРБ коментира, че партията на Бойко Борисов има сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети за страната ни, свързани с Шенген, членството в еврозоната, с икономическия растеж, който се основава на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда и връзката му с образованието, политиките за модернизация на отбраната и политиките в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията.