Дискусия „Културни модели и кръговост“ показва алтернативните възможности за развитие. От Института по кръгова икономика (ИКИ) ще представят пред пловдивчани нови културни модели, чрез които обществото да работи в планетарните граници, съблюдавайки основните социални нужди на всеки човек. Събититето е от 17:30 ч. в Регионален природонаучен музей - Пловдив и е част от инициативата Global Donut Day, организирана от Doughnut Economics Action Lab (DEAL).

Българските съорганизаторите от ИКИ ще покажат възможните решения на настоящите и бъдещите социални и екологични предизвикателствата в условията на динамично променящата се градска среда.

Под купола на зала „Пленатариум“ на Регионалния природонаучен музей в Пловдив ще се маркират биофизичните и социалните индикатори на модела “Doughnut Economy” (донът икономика) и необходимите културни трансформации. На събитието ще се идентифицира и онази безопасна зона на икономическо и социално развитие, в която трябва да се намираме, за да може да процъфтяват човечеството и планетата.

Събитието е част и от проекта “Кръгови дни в България”, осъществен с помощта на Фондация Фридрих Еберт България.