Директорът на Плевенска Филхармония, Любомир Дяковски /Lubomir Diakovski е номиниран в категория „Мениджмънт в музикалното и танцовото изкуство“ за годишните награди за върхови постижения в българското музикално и танцово изкуство „КРИСТАЛНА ЛИРА 2023“.

Директорът на плевенска филхармония е номиниран за авторския концерт с три световни премиери на произведения от Христо Йоцов, диригент Борислав Йоцов, представен в Плевен на 17 февруари 2023 г. и в  зала „България“ на 21 февруари 2023 г.; за концерта „Росен Гергов и синове” на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ 2023 г.; за Великденския концерт на 12 април 2023 г. с програма: Реквием от Моцарт. Диригент Драгомир Йосифов, с участието на Общински хор „Гена Димитрова“; за представянето на операта „Травиата“ от Верди в Ямбол и на Летния театър в парка „Кайлъка“ с диригент Найден Тодоров, както и за концерта от цикъла „Солистите“ на 15 март 2023 г. в зала „България“ с участието на Людмил Ангелов, диригент Йордан Камджалов.

Лауреатите с приз „КРИСТАЛНА ЛИРА 2023“ ще бъдат официално обявени на Гала спектакъл с церемония за награждаване на 1 ноември 2023 г., сряда, от 19:00 часа в Националния музикален театър „Стефан Македонски“.

Гласувайте тук:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePqrZZhyECnIeya-ZBeTkBhe2-Y3GJt_skqWPYnvESwDzwUw/viewform?fbclid=IwAR3xFFih-ucj4QP4jmfYc-YnKBGVQRWahlCRJdQB8e73tGUEju45lEitVl0

Основани през 1997 г. призовете /кристална статуетка и грамота/ се връчват с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство, по инициатива на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и агенция „Кантус Фирмус“.