„Слушах интервюто на Владимир Александров (бел.ред. Владо Карамазов). Не го познавам в личен план. Имаме по три реплики, разменени извън сцените, които сме заснели. През 2017 година той не беше част от екипа на продукцията. Сигурно ми е следил телефона... или ми е светил, без аз да знам. Чудя се, дали ще му е толкова весело, когато истината лъсне. Когато, цялата истина лъсне в детайли.“ написа във Фейсбука си актрисата Диана Димитрова.

Карамазов за скандала с Диана Димитрова: Хората четат един статус и го приемат за чиста монета

От интервюто останах с впечатлението, че ТОЗИ актьор, започна да пелтечи и да се задавя в думите си, след като се спомена моето име. А на въпроса на журналиста "След 5 години?", оставям сами да прецените, какво означава възклицанието му - "А", и каква претенция за ерудираност носи. (По моя край овчарите подвикват на овцете по подобен начин) П.С. Съжалявам, че се отказвате от актьорската професия, но мисля, че не е голяма загуба", допълва тя.

По-рано Владо Карамазов каза, че “Много често хората взимат отношение към нещо, без да знаят нищо” във връзка със скандала с Диана Димитрова. По думите му се прочита един статус във Фейсбук и се взема за чиста монета. 

Първа по успех в НАТФИЗ и НХА. Коя е Диана Димитрова?

„Този скандал много прилича на другия скандал с Народния театър”, каза още Карамазов в интервю за Радио “Фокус”, цитирано от Офнюз. 

Той продължи анализа си с думите, че е въпрос на “някаква средна интелигентност на хората. Ако си над средната интелигентност, винаги ще си зададеш някакви въпроси".

Припомняме, че на 28 ноември Диана Димитрова разказа във Фейсбук профила си за насилие по време на снимки, случило се преди пет години. 

Диана Димитрова разказа за насилие по време на снимки

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми", написа актрисата.

"Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора, с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди".

Димитрова за бивш ректор на НАТФИЗ: Заради агент Василев колеги напускат страната, той ни смачка

Още на следващия ден Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса й, като съобщиха, че образуват преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

Очаква се след събиране на информацията наблюдаващият прокурор да прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм