Аз вярвам, че конструкцията (б.р. – на ПП-ДБ са ротационно правителство с ГЕРБ-СДС) е била „употребяваме с Пеевски и Борисов и после ги навираме в ъгъла да се срамуват“. Те изиграха Пеевски и Борисов, в резулат на което Борисов и Пеевски им посочиха вратата.  Не бих си правила илюзията, че ще надиграя Борисов, защото той я играе тая игра от доста отдавна“. Този анализ направи в предаването „Без претенции“ по Дарик историкът и ПР експерт Диана Дамянова. Тя посочи, че една от основните слабости на ПП-ДБ е, че първо казват „хоп“ и после скачат.

„При тях липсва стратегия от какъвто и да било характер“, заключи Дамянова.

Тя припомни, че е работила с ПП, като заедно с Кирил Петков и Асен Василев е била сред създателите на партията.

„Асен и Кирил са много морални момчета. Заедно с тях създадохме партията. Работих безвъзмездно и дадох пари доста, за да довършим кампанията. През 2022 г. се разделихме по взаимно съгласие“, каза ПР експертът.

Тя уточни, че е обрисувала сценарий на Петков и Василев, при който, ако не работят заедно с Борисов, скоро ще получат с лидера на ГЕРБ и Пеевски. Както се е и получило.

Дамянова прогнозира, че предизборната кампания ще бъде „мръсничка“. Тя подчерта и, че популизмът е класически за България

„Кампанията започна. Кампанията на Борисов е „какво им стана, така хубаво си работехме за родината“. Очаквам от Борисов тази кампания да бъде облечена в рекламни слогани. Борисов сам си взима решенията, той не се влияе много от съветниците си. Изслушва ги, но решенията взима сам – той не чете, но слуша. Другите ще правят много остра кампания против мафията, а българите ще питат в „скута удобно ли беше“, каза Дамянова, визирайки изказването на Делян Пеевски, че Христо Иванов от ДБ му е седял в сукта, докато са редактирали Конституцията. 

ПР експертът каза още:

„Аз не съм гадател, но гледам какво става по света – самостоятелни правителства вече няма. Интернет и преинформацията и дезинформацията лиши света от кабинетите „50% плюс“. И при нас ще бъде това. Коалицията е майката на следващите управления в Европа. Ще са силно компромисни коалиции“.

Целия разговор чуйте и вижте в прикачните файлове.