Депутатите не приеха да се тестват за алкохол и наркотици при влизането им в Народното събрание (НС). Предложенията за това бяха направени от „Възраждане” и  „Има такъв народ” (ИТН) и бяха отхвърлени във временната комисия за работа по правилника на парламента. 

От партията на Костадин Костадинов искаха народните представители доброволно да се подлагат два пъти в годината на изследване за наркотици, сами да заплащат тестовете, като първият път задължително да е при встъпването им. В случай на отказ или положителен резултат да се оповестява в личния профил на народния представител на сайта на парламента. 

ИТН предложиха народните представители задължително да си направят медицинско изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества в началото на всяка парламентарна сесия, по разпореждане на председателя на Народното събрание или по инициатива на една трета от народните представители. Медицинското изследване щяло да се извършва в специализирана лаборатория на Университетска многопрофилна болница "Лозенец" - София. Резултатите ще се представят по служебен път на председателя на Народното събрание. 

И двете предложения на парламентарните групи не събраха нужната подкрепа и бяха отхвърлени с три гласа „за“, нито един  „против“, а петима се въздържаха.

На предходното заседание депутатите се отказаха от получаването на заплата по време на предизборна кампания до свикването на новия парламент. В сряда депутатите прегласуваха и отхвърлиха това предложение.