Съставът на правителството е консенсусен, заяви пред журналисти в парламента номинираният за министър-председател от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Николай Денков. Той уточни, че всеки един от номинираните в проектокабинета си тежи на място. По думите му разговорите с Мария Габриел от ГЕРБ са конструктивни и аргументите се чуват.

От ДПС заявиха, че няма да пречат на съставянето на редовен кабинет, а от „Възраждане“ го определиха като предателски. От ДПС проведоха няколко разговора с ГЕРБ и ПП-ДБ, като в тях участваха Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Ето кои са спряганите за министри в кабинета „Денков - Габриел”

Николай Денков от „Продължаваме промяната“ и Мария Габриел трябва да проведат последен финален разговор за проектокабинета им. Денков призна, че с ГЕРБ си нямат доверие, но вярва на Мария Габриел.

Малко по-късно „ПП-ДБ“ и ГЕРБ разговаряха с ДПС час и половина за конституционната реформа. След срещата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че няма да пречат на другите две партии да съставят правителство.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов определи правителството на „ПП-ДБ“ и ГЕРБ като кабинет на предателството.

От БСП и „Има такъв народ“ не коментираха кабинета „Денков-Габриел“.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм