ЦИК не се справи добре с провеждането на изборите и е неоходима смяна на състава й, смята премиерът Николай Денков. По думите му президентът Румен Радев няма никакво право да отказва освобождаването на председателя на ДАНС. "Той ми пречи да си изпълнявам задълженията и ако не подпише оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев, той ще носи отговорност, ако се случи нещо с националната сигурност", допълни премиерът.

Правителството навърши пет месеца и по този повод министър-председателят Николай Денков отговаря на въпроси на страницата на Министерския съвет във Фейсбук. 

Според Николай Денков ЦИК е нарушила Изборния кодекс, не е изчакала до край срока, необходим за валидиране на машините и проблеми има.

Запитан дали министъра на електронното управление Александър Йоловски трябва да остане част от МС, той отговори, че моментът не е подходящ за смяна на министри, още повече, че той върши професионално работата си, въпреки, че е имало непоследователност, за да отпаднат машините на първия тур на местните избори.

Във връзка със ситуацията в ДПС той заяви, че промените на лидерите са вътрешни въпроси на партиите и че те ще работят с всички, които подкрепят кабинета.

Премиерът припомни, че Министерският съвет гласува промени в данъчните закони, които внасят в парламента. Според него те трябва да бъдат приети, за да бъде предложен бюджет, който реално да ги отчита.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм