Кабинетът с имената на всички министри ще бъде готов на 6 март, когато настоящото правителство ще подаде оставка. Това обяви във Варна премиерът акад. Николай Денков. Той отбеляза, че все още не са обсъждани имена за министри за предстоящата ротация.

Според премиера някои от министрите са се изморили от непрекъснатите нападки, които в огромната си част не са били съвсем справедливи, а често дори злонамерени.

Денков коментира, че с избора на конституционни съдии е имало закъснение и е необходимо максимално бързо да се продължи и с регулаторите, което е въпрос на планиране в Народното събрание. „Очевидно е, че в КЗП имаме много сериозен проблем. КЗК е ключова институция, свързана с инвестициите в страната, и там също трябва да се действа“, коментира премиерът.

Във Варна министър-председателят присъства на откриването на дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище. След това се срещна с кмета на Варна Благомир Коцев, който го запозна със състоянието на свлачището при Рибарския плаж. По време на визитата си в морската столица премиерът посети и Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, където заедно с кмета на Варна се включиха  в състезание за решаване на задачи със златния медалист от международната олимпиада по математика в Куала Лумпур Дамян Накев. 

Новините от Варна