Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Николай Денков заяви, че "докато Пеевски е на политическия терен, няма никакъв шанс да преговорят с ДПС". 

"Ако Пеевски бъде премахнат от политическия терен – тогава вече ще можем да говорим", каза Денков пред журналисти преди началото на днешното заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.  

Той призова да се изчака и да се види на кого ще бъде връчен втория мандат.

"Нека да видим, когато се връчи, тогава ще решим", каза той. 

„Технически кабинет“ с третия мандат

Изпълнителният съвет на „Демократи за силна България" публикува на фейсбук страницата си своя резолюция. В нея те предложиха на „Продължаваме Промяната - Демократична България” да обсъдят и приемат механизъм за излизане от настоящата политическа криза. 

"По отношение на запазване и развитие на коалицията всичките сме единодушни, казваме го през последните дни. Вече е казано ясно в техните национални органи, днес също ще го обсъдим и очаквам такова решение и от нашия Национален съвет", обясни Денков в отговор на въпрос, свързан с решението на Изпълнителния съвет на "Демократи за силна България", част от коалиционния формат ПП-ДБ.

Относно тяхното предложение за технически кабинет с третия мандат, Денков коментира, че то трябва да се обсъди внимателно.

"Това предложение има своите предимства, но има и своите проблеми", каза той. 

На въпрос, какво точно означава технически кабинет, Денков припомни, че е бил премиер на кабинет, който е имал политическа подкрепа.

"Многократно съм казвал, че всеки един кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. Така че това са въпросите, които трябва да се обсъдят", добави той.