Най-вероятно смъртта на Ангел Христов е настъпила в България. Вече е направена аутопсия и резултатите се очакват утре, като те ще изяснят и точната причина. Сигурно е, че той не е влязъл в страната със самолет, коментира на ГКПП „Капитан Андреево“ вътрешният министър Иван Демерджиев, който участва в церемонията за откриване на новите специализирани трасета за хладилни камиони  на пункта.


Всички полицейски сили в района на Дупница работат за изясняване на всичко около смъртта на Ангел Христов и продължават издирването на Пламен Галев, съобщи още мнистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Сигурно е, че Ангел Христов не е влязъл със самолет в страната и тези твърдения са спекулация, защото са проверени всички камери по летищата и не е установено пристигането на такова лице, допълни Демерджиев.


Според него, вероятно Христов е преминал през сухопътна граница в час, когато не се проверяват документите за самоличност, преминал е нелегално или е използвал документ за самоличност с друго име. 


Най-вероятно Ангел Христов е починал в България, каза още министърът и уточни, че се проверяват обстоятелствата за настъпване на смъртта, като след резултатите от аутопсията и други изследвания ще е ясно дали е естествена, или настъпила по насилствен начин.


Образувани са няколко досъдебни производства, които ще изяснят всички обстоятелства, влючително и за издадения смъртен акт, каза още министър Демерджиев.