Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев потвърди пред журналисти в парламента, че акцията на прокуратурата в столичен ресторант в квартал "Драгалевци" от тази сутрин е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов-Къро.

Прокуратурата е започнала процесуални действия срещу Пепи Еврото и Размиг Чакърян

Силовият министър потвърди и неофициалната до момента информация, че действията са били насочени срещу бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Еврото, и бизнесмена Размиг Чакърян-Ами.

Демерджиев заяви, че има ясни данни за конфликт между покойния Красимир Каменов и Размиг Чакърян-Ами, но трябва да се изяснят редица обстоятелства преди да се правят изводи. Демерджиев коментира и разследването по отношение на убийството на Къро.

Журналист по Дарик: Наивно е да се вярва, че Къро е поръчан от хора от властта

Демерджиев коментира и изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, в който се споменават службите и МВР. Той определи като странни коментарите по отношение на службите.

Демерджиев подчерта, че няма данни за проблеми в работата на службите.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм