Ново заседание по случая с прегазеното от джип куче Роска ще се проведе днес от 10:30 часа в Районния съд в Пазарджик. То е образувано по предложение на прокуратурата за освобождаване от наказателна отговорност на извършителя - Николай Деливанов, съобщават от съда. 

Четириногото бе прегазено на Бъдни вечер миналата година в пазарджишкото село Мало Конаре. Видеокамери тогава заснеха как то спи до шосето, а джип се отклонява от пътя си и преминава през животното. Случаят предизвика шумна обществена реакция заради съмнения, че деянието е умишлено. Водачът Николай Деливанов по-късно обясни, че е завил, за да заобиколи трактор, който не се вижда на видеото. А Роска бе спасена благодарение на дарителска кампания, организирана от зоолюбители, с която бе платено лечението ѝ във ветеринарна клиника.

Съдебният процес пък започна през лятото на тази година. По време на първите заседания стана ясно, че по искане на прокуратурата са проведени разпити на свидетели и на водача, изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.