Делото срещу обвинения за фаталната катастрофа на бул. „Черни връх“ миналата година – Георги Семерджиев, продължава на втора инстанция, пише bTV.

В залата на Софийския апелативен съд днес, 6 декември, се очакват резултатите от две експертизи. Едната е от въздушните възглавници в автомобила на Георги Семерджиев и трябва да определи кой е бил зад волана в момента на катастрофата. Другата експертиза ще покаже какви субстанции са открити в кръвта на обвиняемия за смъртта на две пешеходки, предава NOVA.

Предстои да стане ясно и дали ще се явят на разпит двете свидетелки, за които говори обвиняемият на предишните заседания.

Според Семерджиев по време на фаталния удар, при който загинаха две млади жени, в колата е имало две момичета, като едното от тях е шофирало.

Той твърди, че те са се свързали с него през социалните мрежи и са правили тест драйв на автомобила му.

На едно от последните заседания свидетелките не се явиха. За едната беше представен болничен лист, а другата не била открита на адреса си.

Инцидентът стана на кръстовището пред столичния хотел "Хемус" на 5 юли 2022 г. След удара Семерджиев избяга и бе арестуван в апартамента си на следващия ден. Първоначално той твърдеше, че бил отвлечен, а впоследствие смени версията и каза, че не той, а неизвестно момиче карало джипа му.

През април Софийският градски съд постанови 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата на втора инстанция.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм