12 от децата, яли развалени дюнери в с. Розино, остават в инфекциозното отделение на болницата в Карлово, а други 5 са насочени към Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Това съобщи пред държавното радио управителят на карловското здравно заведение д-р Обрейко Обрейков.

Едно от децата е било силно дехидратирано, а две - с висока температура, но състоянието им се стабилизира. През спешното отделение на карловската болница са преминали общо 35 деца на възраст от година и половина до 13 години, консумирали дюнери, но повечето са освободени за домашно лечение.

5-те натровени деца, хоспитализирани в Пловдив, също се подобряват, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“. Малчуганите на възраст между 7 и 11 години вчера следобед са доведени от родителите си силно обезводнени, но вече нито едно от децата не е в критично състояние. Резултатите от микробиологичните им изследвания се очаква да бъдат готови до два-три дни.

Агенцията по храните откри нарушения в павилиона, от който са купени дюнерите и запечата обекта.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм