Дарителска кампания събира средства за останалите без покрив жители на с. Борино, обл. Смолян, след пожар. Огнената стихия застига пострадалите в малките часове на 22 декември. Първи пламъците забелязва местен магазинер, който заедно с доставчик на хляб, видели странни светлини в единият край на селото преди разсъмване. Двамата тръгнали към мястото и с ужас установили, че има голям пожар, който обхванал две жилищни сгради, автомобил и дърварник. Веднага събудили нищо неподозиращите стопани на къщата и ги известили за сполетялата ги беда.

Същевременно събудили и комшиите наблизо, за да помагат в потушаване на пламъците. На помощ били извикани и огнеборци, но за съжаление едната къща е изгоряла до неузнаваемост  с цялата покъщнина. За радост няма пострадали хора. Причините за пожара се известяват. 

Часове след това, Община Борино съвместно с Ученическия съвет и Българският младежки червен кръст в СУ "Никола Й. Вапцаров", организираха Новогодишен благотворителен базар, който се състоя през вчерашният ден. Освен това са поставени и кутии за дарения в няколко търговски обекта в Борино, където също се събират средства. 

Дарителска кампания стартира и Сдружение Ал- Селам, които призовават за подпомагане на пострадалите с парични дарения. 

Всеки с възможност и желание може да дари средства по сметката на сдружението, която е в Банка ДСК или чрез PayPal :

Сдружение Ал Селям 

 Charity Association Al Selam

IBAN : BG98STSA93000030454774

BIC : STSABGSE

Основание: дарение за нов дом 

PayPal: https://www.paypal.me/charityalselam