Изцяло нов проект по повод 30 години Дарик радио стартира в събота, 28 януари. Наречен “30 прогресивни лидери на мнение в България”, той представлява разговори на живо с 30 души. Това е откровен дискусионен форум за състоянието на демокрацията и идеите за развитие на страната през погледа на мислещи лидери от различни сфери на обществото: политици, общественици, предприемачи, анализатори, представители на културните среди.

Румен Радев пред Дарик: Гълъб Донев ще е следващият служебен премиер

Новото е, че този път не журналистите на Дарик избират кой да бъде интервюиран, а самите гости. Първи в проекта участва Илхан Кючюк, съпрезидент на партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“.

Той избра следващият интервюиран да бъде проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От своя страна професор Вълчев също избра кой да бъде следващият интервюиран - журналистът Бойко Василев.

Борисов пред Дарик: от ГЕРБ-СДС ще подкрепим „Демократична България”

Всеки разговор се случва пред селектирана публика - гости на Дарик радио - и се излъчва в ефира на Дарик радио. По този начин се опитваме да усетим пулса на българските и европейските политически и обществени идеи, да бъдат разисквани теми от критична важност като предизвикателствата пред либералната демокрация, бързата глобализация, иновациите, радикалните технологични промени, политическата реалност. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм