Какво е изкуственият интелект? Опасно бързо ли напредва употребата му в бизнеса и комуникацията? Възможно ли е използването му да увеличи фалшивите новини? Заплашени ли сме от AI в работната среда, та дори и в личния свят?

За да откроим конспирациите и да намалим тревожността си, е добре да разберем същността на artificial intelligence (изкуствения интелект). Когато допуснем включването му в живота ни с информираност, той не би звучал като бомба със закъснител, а като предвидима игра. 

Именно с цел да улесним преценката ви към актуалния технологичен напредък, в darik.bg създадохме специална категория Darik AI.

Ще ни превземе ли един ден и ще се наложи ли след 100 години робот да се връща в миналото, за да търси и елиминира Сара Конър? Ще промени ли своето настояще и нашето бъдеще? Объркващо, нали? Е, ние от darik.bg ще разбъркаме обърканото, за да няма съмнения кое какво е.

Как изглеждат известни политически лица през очите на изкуствения интелект

Освен актуални новини за изкуствения интелект, тук можете да разчупите преживяването си в интернет пространството с ключови истории, създадени посредством изображения от AI. 

Изображенията в статията са генерирани с AI технологи

Как една снимка, генерирана от изкуствен интелект, внесе смут в интернет и срина борсите? 

Новини на английски език, прочетени от artificial intelligence…

Разговор с чатбот….

Ваканция, предложена от самия него….

и още куп интересни реални статии от изкуствения интелект - следете в новата категория на darik.bg Darik AI.