CASAVINO има удоволствието да Ви покани на единствената по рода си дегустация на най-голямата селекция на калифорнийски вина в България.

Предстои нещо много вълнуващо и интересно, а заглавието говори само за себе си: Taste California Wines!

  • Датата 18.02.2023, събота
  • Мястото Sofia Event Center
  • От 12 до 19 ч.

Калифорния…The Golden State - с гаранция за удовлетвореност от най-знаменитите вина на САЩ.

Този слънчев щат е много повече от Холивуд и Силициевата долина. Той е дом на винената история и култура на Щатите с изобилие от микроклимати и сортове, сред които няма как да не откриете нови любимци.

Ще опитате вина от най-известните и най-старите (от 1860г) винарни в САЩ.

Ще опитате и вина с отлично съотношение цена-качества от най-обичаните брандове на самите американци.

Калифорния е далеч, но на 18.02 ще бъде съвсем близо, благодарение на едно събитие без аналог. Once in a lifetime, си подарете винен тур в Калифорния, докато стоите в София и гледате към Витоша.

Обръщаме фокуса към тези забележителни винарни, които ще представим на изложението, но знаем, че една от суперзвездите ще е Стаг’с Лийп Уайн Селърс, особено известна с това, че е винарната, спечелила състезанието за Каберне Совиньон в прочутия „Джъджмент ъф Парис“ през 1976 г. Онована е през 1970 г. и се счита за „фърст гроут (first growth)“ (Премие Гранд Крю) имение в Напа Вали. Буена Виста Уайнъри , другата суперзвезда, е най-старата винарна в щата, основана през 1857 г. - преди да има лозя във всяка долина на север от Сан Франциско, преди Напа и Сонома да станат известни имена, преди изобщо да има вино в Калифорния. Друг акцент е Франсис Форд Копола Уайнъри и да, съвпадението на името с една от основните фигури на новото холивудско филмово движение (известен с фимлите си „Кръстникът“ и „Апокалипсис сега“) не е никак случайно. Той е основна движеща сила в проекта и вината  от серията Collection са изключителни. Ще имате възmожност да опитате и вината на една от най-популярните винарни в САЩ – Джей Лор. Те са не само местен фаворит с отлично съотношение цена-качество, но и създават едни от най-ярките примери за вина от тероара на Пасо Роблес – един от изгряващи подрегиони на слънчевия щат, признат за едно от най-добрите места в света за отглеждане на Каберне Совиньон и други сортове от Бордо и Долината на Рона.

  • Билетите за събитието са в продажба ТУК както и във всеки магазин CASAVINO
  • По време на дегустацията ще построим мобилен CASAVINO магазин, от който ще имате възможност да купите от опитваните вина, с приспадане на предварително платената сума за стойността на билета.

Няколко важни неща, които трябва да знаете за билетите за вход:

  • Цена на билет: 60,00 лв
  • при покупка (до 18.02) билетът включва вход за дегустацията за 1 човек и ваучер за покупка на вино по време на Taste California Wines на стойност 60,00 лв.
  • при покупка на билет в деня на събитието, билетът включва вход за дегустацията за 1 човек и ваучер за покупка на вино по време на Taste California Wines на стойност 30,00 лв.
  • ваучерът за покупка на вино ще получите на входа, в деня на дегустацията. Използва се само по време на събитието.
  • билетът е хартиен и може да бъде получен във всички магазин CASAVINO.

Официален партньор на CASAVINO за това събитие e California Wine Institute и Bibendum. 

Повече информация за събитието ще откриете в каналите на партньорите ни от DiVino и списание BACCHUS 
Със специалната подкрепа на Американско посолство в България (USEmbassy.bg)

Let’s taste California wines!