Талантливи вокалисти от цялата страна ще музицират с някои от най-значимите джаз музиканти и ще усвояват с публиката нови знания за изкуството във второто издание на „Един джаз ден“. Събитието ще се проведе при вход свободен на 19 юни от 11 до 21 ч. на Лятната естрада в Борисова градина. Организатор е Даниела Станкова – основател и директор на Училище за певци D Stars, чиито възпитаници ще излязат на сцената заедно с ученици от НМУ „Любомир Пипков“ (гр. София), НУМТИ „Добрин Петков“ (гр. Пловдив), НУИ „Добри Христов“ (гр. Варна), НУИ „Панайот Пипков“ (гр. Плевен) и НУМСИ „Христина Морфова” (гр. Стара Загора).

Те ще изпълнят емблематични песни от българската поп и джаз музика, както и бележити джаз стандарти в четири концерта в съпровода на Самуел Ефтимов – пиано, Александър Логозаров – китара, Даниеле Феббо – контрабас, Атанас Попов – ударни, Тодор Бакърджиев – тромпет, и Арнау Гарофе – саксофон. В концертите ще се включи и Бигбенд на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Михаил Йосифов и гости Велислав Стоянов – тромбон, и Иван Йорданов – саксофон. Четирите концерта са с различна тематика и ще се проведат от 11 ч., 14 ч., 18 ч. и 19:30 ч.

Три работилници са част от програмата на „Един джаз ден“. С импровизираното музициране Stomp – работилница за ритъм, ученици и публика ще запознае Самуел Ефтимов, по вокалната импровизация с тях ще работи Павел Терзийски, а в техниката на суинг танците ще обучават Lindy Hop Bulgaria.

В „Един джаз ден“ през тази година ще участват над 100 музиканти. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община – Столична програма „Култура“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм