Писменово, Веселие, Ясна поляна и Ново паничарево са хит сред много от българските туристи това лято. Заради дебелите сенки в планината и близостта на морето все повече наши сънародници търсят спокойствието, далеч от плажните барове. 

В тези населени места е почти невъзможно да бъде открит имот за продажба или наем в разгара на сезона, разкри кметът на община Приморско д-р Димитър Германов.  Веселение и Ново паничарево пък продължават да разширяват границите си и се превръщат във все по-предпочитано място за инвестиция в строителството на ваканционен имот. 

"По време на пандемията от КОВИД-19 българските туристи преоткриха тези места в община Приморско. Те са предпочитани и за живее все повече. Има засилено търсене на имоти. И е хубаво, че наистина има живот в тези малки населени места", каза Германов. 

И още: кметът на Приморско обяви, че ще настаява за включването на пътна връзка с района нап лаж Перла в проектира за реконструкция на основния път Созопол - Царево. Към момента пътната агенция е затворила алтернативната отсечка заради висока концентрация на пътни инциденти. Чуйте подробности от Димитър Германов звуковия файл: