БСП внася сигнал до Комисията за защита на конкуренцията с искане да се произнесе дали мобилните оператори, които прилагат еднакви клаузи, не създават пречка пред правилата за свободна конкуренция. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя посочи, че ще внесат и още сигнал във връзка с по-високите цени до Комисията за регулиране на съобщенията, които одобряват общите условия на договорите на мобилните оператори. Според нея има органи и начини, чрез които да се променят условията в тези договорите.

"Очевидно правителството не иска и не може да предприеме действия. КЗП е абсолютно блокирана. Ние предложихме на премиера решение да отмени уволнението на законно избрания състав, те ще спрат делата и ще се върнат - и това не прие. Но не можем да оставим хората без никаква защита. Потребителската тема става изключително важна за нас - приоритет номер едно. Искаме да има държава, защото може", коментира Нинова. 

Още от думите й чуйте в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм