Ръководството на БСП ще се срещне с членовете на Изпълнителното бюро на партията, за да реши дали да върне третия мандат за съставяне на правителство, предаде БГНЕС.

Лидерите на трите партии БСП-ПП-ДБ в коалицията се събраха вчера на извънреден коалиционен съвет, за да решат какво да правят с третия мандат за съставяне на правителство след напускането на ИТН от преговорния процес, но дали ще има мандат все още остава под въпрос.

Атанасов: Отиваме на избори, за всички е ясно кой ги предизвика

Лидерът на левицата Корнелия Нинова заговори за връщане на мандата след скандалния запис на „Демократична България“ от петък, когато партията проведе заседание на включени микрофони в зала „Запад“ на Народното събрание.

Впоследствие лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че оттегля партията си от преговорите за правителство. Това прави реконструирането на коалицията ПП-ИТН-БСП-ДБ невъзможно.

Петков: Слави се оттегля, когато им спрем пари

Преди дни Корнелия Нинова заяви, че БСП ще държи мандата до 15 август, за да бъде прието антикорупционно законодателство и да бъде избран председател на КЕВР.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм