БСП организира внасянето на колективен иск срещу увеличението на таксите на мобилните оператори. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обясни, че всички засегнати граждани могат да се обърнат към Федерацията на потребителите и да подадат своята жалба без да плащат такси:"Битката ни с несправедливото увеличение на цените на мобилните оператори продължава. Казахме ви, че ще използваме всички парламентарни и законови средства, като организираме колективен иск през Федерацията на потребителите".

"Много хора са неориентирани, нямат възможност да си наемат адвокати и да плащат разноски. Не им стигат парите да си платят телефоните, камо ли да водят дела. Затова през Федерацията на потребителите ние организираме така наречения колективен иск. Подготвени сме с типова жалба, която ще качим. Всеки ще може да си я попълни и да я подаде във Федерацията на потребителите. Няма да плаща такса, ние поемаме отговорността да заведем колективен иск за обявяване на неравноправни клаузи в договорите на мобилните оператори, както и за обезщетение на тези, които са плащали по-високи такси", допълни тя.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм