На днешното заседание на Градската партийна конференция пловдивските социалисти подредиха окончателната си листа за предстоящите парламентарни избори. От общо 170 делегати, на конференцията се регистрираха 110, от които 104 участваха в гласуването.

Социалистите дадоха своя вот за 18 кандидат-депутати, тъй като освен, остават незапълнени места за коалиционни партньори и гражданска квота, които ще бъдат на 4-то, 10-то и 16-то място в листата.

Новоизбраният градски председател на БСП – Пловдив Иван Петков заема второто място след посочения от Националния съвет за водач Кристиан Вигенин. След тях, третото място конференцията отреди на доц. д-р Георги Йорданов, следван от петия - арх. Костадин Палазов.

Председателят на левицата в район "Западен" Наум Китанов заема шестата позиция, следван от Иван Цанов, Златомир Дьовленски и председателят на БСП - Централен Николай Иванов.

Листата продължава с имената на арх. Румен Григоров, Йовка Златева, Милена Колева, Румен Василев, проф. Георги Тотков, Марина Узунова, Николай Маринов, председателят на районната структура в Северен - Петър Бояджиев, Мими Тошева, Росен Цолов и Ангел Рангелов.

На миналите парламентарни избори Вигенин, който беше начело на листите на столетницата в Пловдив и в Ямбол, избра да влезе като депутат от по-малкия град. Така единственият народен представител в предишния парламент от градската левица беше Иван Петков-Бебето.

От областта БСП вкара двама депутати.