Подкрепа за Костадин Костадинов на кметския балотаж във Варна обявиха от Градския съвет на БСП, чийто председател е Борислав Гуцанов. Той обаче е със свалено политическо доверие от националното ръководство на партията. 

Проф. Клисарова: Хиляди гласове на БСП отидоха за Костадинов заради подкрепата на Гуцанов


             
Кандидатът на социалистите за кмет на морския град проф. Анелия Клисарова, която остана трета на вота, и председателят на нейния предизборен щаб Иван Иванов ще направят отделно изявление. В четвъртък те ще обявят на пресконференция кого ще подкрепят на балотажа. 

Проф. Клисарова: Не постигнахме целите си заради „приятелския огън“ отвътре

Ето какво заявяват от Градския съвет на БСП във Варна:

„Градското ръководство изказва своята благодарност към всички членове, симпатизанти и варненци, които дадоха своя глас на изборите в неделя за общински съветници и за кандидата на социалистите  за кмет на Варна. Те се включиха активно в предизборната кампания и направиха много за доброто представяне на нашия кандидат проф. Анелия Клисарова. 

На заседание на Градския съвет ръководният орган на столетницата в града отчете необходимостта от решителна промяна в управлението на страната.  Поради това и съобразявайки се с позицията на националното ръководство на партията и на нейния лидер Корнелия Нинова, ГС на БСП – Варна единодушно прие да подкрепи кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на морската столица на предстоящия балотаж. Като призовава членовете и симпатизантите на партията, левите, лявоцентристките политически организации и движения, всички демократични политически партии и техните избиратели, гражданските сдружения на 3 ноември да подкрепят Костадин Костадинов и да гласуват за промяната в управлението на града ни”.