Британската полиция обяви ще разследва видео, което появи в социалните мрежи, на което британският премиер Риши Сунак пътува в автомобил без колан, съобщава die Welt.

Случаят се изяснява, съобщиха местните органи на реда в четвъртък вечерта.

Сунак публикува видео в интернет, в което рекламира собствената си политика от задната седалка.

Назряващ скандал: 20 милиона паунда от НПО-та към британски партии

Говорител на полицията припомня, че шофирането или возене без предпазен колан в Обединеното кралство може да бъде глобено с до £500 (€571).

Говорителят на министър-председателя заяви, че Сунак се извинява за своята „грешка“. „Премиерът смята, че всеки трябва да носи предпазен колан. Риши Сунак махна колана си "за кратък момент", за да запише видеото. Това бе „погрешно преценено“.

Лондон готви законодателство, ограничаващо стачките в ключови сектори

Пътуването на Сунак със самолет предизвика критики

Навиците на Сунак за пътуване със самолет предизивка критика, след като премиерът използва частен самолет за полети на кратки разстояния от 30 до 40 минути няколко пъти през последните дни.

Използването на самолета причинява "високи разходи за околната среда и данъкоплатеца", разкритикува заместник-лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Анджела Рейнър.

В първата си голяма реч: Сунак обеща да върне Великобритания в правия път

Говорител на правителството обаче подчерта, че Сунак избира своя вид транспорт „въз основа на това как може най-добре да използва времето си, за да обиколи цялото Обединено кралство“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм