В първата си голяма реч като министър-председател Риши Сунак обеща да работи "ден и нощ", за да възстанови "оптимизма, надеждата и гордостта във Великобритания".

Той уточни, че предприема "спешни действия" по отношение на хаоса в Националната здравна служба, проблемите с мигрантите от Ламанша.

Предизвикателство за Риши Сунак: Да стане веган за месец в замяна на дарение

Сунак също така разкритикува "дезинформацията" на профсъюзите по отношение на стачките и заяви, че правителството скоро ще изложи следващите си действия.

Той формулира 5 обещания, които си поставя да изпълни през 2023 година.

Риши Сунак: Украйна може да разчита на подкрепата на Великобритания в дългосрочен план

  • Намаляване на инфлацията на половина.
  • Развитие на икономиката.
  • Намаляване на държавния дълг.
  • Намаляване на списъците на чакащите в Националната здравна служба
  • Нови закони за спиране на малките лодки.

„Това са приоритетите на хората. Те са и приоритетите на вашето правителство. И ние или ще ги постигнем, или не. Ние ще възстановим доверието в политиката чрез действия или изобщо няма да го възстановим. Затова ви моля да ни съдите по усилията, които полагаме, и по резултатите, които постигаме“, заяви премиерът в речта си.

Работодатели във Великобритания с призив за по-свободни правила за миграция

По-късно този месец той ще представи "план за възстановяване на спешната медицинска помощ", съчетан с план за възстановяване на първичната медицинска помощ, за да се подобри достъпът до общопрактикуващите лекари.

Стратегията за изграждане на по-добра Великобритания включва планове за въвеждане на задължителна математика до 18-годишна възраст, за да се повишат уменията и производителността, което по думи на Сунак ще отнеме повече време от оставащите две години до края на мандата на този парламент.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм