Бившият кмет на "Тракия" Костадин Димитров е фаворитът на тези кметски избори в Пловдив с резултат над 35%. Стопява се обаче доверието на пловдивчани към общинските съветници на ГЕРБ, които са събрали едва 24% от гласовете на пловдивчани.

18% е резултатът от вота за кандидата на ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов при 95% от паралелното преброяване, следван на третото място от Славчо Атанасов с 14%.  От Общинската избирателна комисия в Пловдив отчитат 2% по-нисък резултат и за двамата, при обработка на почти 18% от протоколите. Извадката е само от районите "Източен" и "Северен" в Пловдив, уточниха за Дарик от ОИК. 

Изненадата, която не дава нито една социологическа агенция, е резултатът на "Браво Пловдив", чиито кандидат за кмет е бивш председател на Общинския съвет Савина Петкова. Тя се регистрира от името на партия "Българска прогресивна линия", за която са гласували близо 11% от пловдивчани. Следващата политическа сила е "Възраждане" - с малко над 8%.

В новия общински съвет на Пловдив не е изключено да има повече от 7 партии и коалиции. 

Ако резултатите се потвърдят при 100% обработени протоколи, съветници от 4 политически формации  ще участват за първи път в местното управление на града. Това са от "Браво Пловдив", "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Възраждане". Свои представители  през следващите 4 години ще имат и ГЕРБ​,  "Демократична България" (които са в коалиция с ПП)​, КП "Съединени за Пловдив"​ и КП "БСП за България". 

Временните резултати за ДПС са 4.98%, което също дава шанс за място в новия местен парламент.

Невалидните бюлетини за общинските съветници, само при 18% обработени протоколи,  са над 1400, разбра Дарик.