Васил Божков дава пресконференция на страницата си във Фейсбук.

"Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията", отговори Божков на първите въпроси. 

"Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е екстрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност."

Той обясни, че е защитен свидетел по делото срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова и е разпитван 4 часа за това дело.

"Ние знаем, че у нас управлява мафията и знаем как действа тя, затова в момента сме с охрана аз и моите близки". Божков обяви, че заплахите срещу него са много сериозни, посочи, че и американците са били притеснени от намерението му да се върне в България поради тези заплахи. Но отказа да спомене имена, за да не бъде влачен по съдилищата.

Божков обяви ,че няма да участва в местните избори със своята партия "Българско лято".

"В България има огромно мнозинство-около 60%, които Борисов успя да убеди, че от тях нищо не зависи и те не гласуват. Има и 4%, които гласуват 'не подкрепям никого'. Ние ще искаме да активизираме тези хора и да ги накараме да участват в политическия живот".

"Моето завръщане няма нищо общо нито със смяната на Иван Гешев, нито с убийството на Алексей Петров. Дойдох, за да се опитаме да променим нещата. До моето интервю в България никой не смеее да гъкне срещу правителството на Борисов, след като казах, че у нас управлява хунта, започнаха протестите".

"Продължаваме промяната" мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ", каза още Божков, според когото Бойко Борисов трябва да бъде отстранен от политиката, защото според него той е най-голямото й зло. "По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм защитен свидетел", каза още Божков. 

Гешев пък беше определен като "малоумник" заради обвиненията срещу него. 

"Мисля да не се занимавам повече с бизнес. Моята кауза сега е да направя нещо за България и българския народ. Моята кауза в момента е България за се оправи", заяви един от най-богатите нашенци.

Божков избухна в смях на въпроса имал ли е бизнес с "готвача на Путин" Евгений Прогожин, но в крайна сметка не отговори категорично "да" или "не". 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм