Осигурена е лична охрана на Васил Божков и неговото семейство. Това каза пред журналисти адвокатът на хазартния бос Георги Гатев пред медиите, след като приключи разпитът на клиента му.

Охраната е разпоредена във връзка с молба, отправена от Божков преди време, когато искаше да дава показания по делото. Защитникът на бизнесмена не уточни кога и какви заплахи е получил Божков. "Това е по-скоро защита. Неговата лична охрана си съществува и го пази", допълни Гатев, като уточни, че Васил Божков не се страхува, но "има опасения". 

Божков беше разпитван вчера (29 август) и днес (30 август) във връзка с образувано дело по негови твърдения за дадени 60 млн. лв. на министър на финансите. Гатев допусна, че могат да се проведат нови разпити на замесените в казуса заради направените твърдения на Божков.

„Без доказателства няма да стане. Само дума срещу дума не може да бъде. Има материали по делото, има доказателства – къде преки, къде косвени“, коментира той.

Той обясни, че към този момент няма основание да поставя под съмнение обективността на разследването и начина, по който се води. "От моя гледна точка то се води на този етап обективно и всестранно", каза той.

На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата срещу него, свързано с хазартния му бизнес. Ден по-рано той се върна в България от Дубай, където пребиваваше и беше задържан на летището в София. 

Във връзка със задържането на Божков, адвокатът му каза, че има основание да поиска на клиента му да не се налага никаква мярка за неотклонение.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм