Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана от овациите и радостните възгласи на ликуващите фенове, съпроводи триумфа на пловдивския отбор.

Футболистите, капитаните, треньорите и ръководството на тима бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който ги приветства за победата, извоювана при оспорвания двубой на финала срещу „Лудогорец“.

„Благодаря на футболистите и треньорите, на хората, които помагат на отбора, благодаря на феновете, заради които те играят, благодаря на всички над 10 000 съграждани, които отидоха до София, за да подкрепят „Ботев" - с тези думи кметът Костадин Димитров се обърна към тима и ръководството му.

Сред аплодисменти и викове „Браво“ той вдигна Купата на България и връчи на капитана на отбора Ивелин Попов реплика на ритон от Боровското съкровище.

„Вие пишете спортната история на Пловдив“, отбеляза кметът и пожела на „канарчетата“ още по-големи успехи занапред.

В чест на победата водата на фонтана на площад „Стефан Стамболов“ беше оцветена в жълто.