Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е твърд привърженик на машините за гласуване и ще направи всичко възможно те да бъдат използвани на предстоящите избори.

Само преди 5 месеца той оцени като правилно решението на ЦИК да отмени машинния вот два дни преди местните избори през 2023 година.

Освен това бившият премиер даде срок на парламента да работи още „2-3 седмици“, защото по думите му „има празници“.

Борисов коментира още, че не вижда проблем в това парламентът да продължава да работи до началото на предизборната кампания, защото има да се върши много работа в областта на отбраната и енергетика.

Относно освободения главен секретар на МВР Живко Коцев Борисов каза: Аз подкрепях Живко Коцев, нали знаете, заради Атанас Атанасов помоли и сега просто вече ще се пазя и да кажа "подкрепям", защото когато предлагат други и само подкрепяш - важи и за колегите същото”.

Борисов отново наблегна на казуса с похарчените милиарди, за които сигнализира.

„Неправомерно и неправилно бяха похарчени много пари, неотчитайки доклада на Международния валутен фонд и призива на некоалицията да се харчи разумно", коментира Борисов. И добави, че приходните агенции са останали да работят, за да няма оправдание, че „някой им е пречил”.

„Винаги рано или късно истината излиза наяве. Някой път с прискърбие установяваме какво е правено. България забави развитието си с години”, каза лидерът на ГЕРБ.

Припомняме, че в сряда той заяви, че през последните дни са похарчени няколко милиарда и се оказва, че в държавата има под 2 млрд. лева и това е наследството.

"Подвели са ни, че имаме 9 милиарда, а те са 6 милиарда", каза той в сряда.